STADYUMDA COŞKULU 100. YIL KUTLAMASI

Bolu’da, 14 yıl aradan sonra ilk kez binlerce kişinin katılımıyla Atatürk Stadyumu’nda kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hem coşku hem de duygusal anlar yaşattı.

 Türkiye Cumhuriyeti’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının üstün mücadelesi sonucu kurulmasının 100. Yılı kutlamalarının son programı Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirildi. 14 yıl aradan sonra ilk defa stadyumda gerçekleştirilen kutlama programına sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce vatandaş Türk bayraklarıyla akın etti.

Atatürk Stadyumu’nun kapasitesinin üstünde insan seli yaşadığı 100. Yıl kutlamaları saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın selamlama konuşmasının ardından öğrencilerin halk oyunları izleyenlerden büyük alkış aldı.

1923 KİŞİYLE MUHTEŞEM GÖSTERİ

Kutlamada, aralarında öğrencilerin ve halk oyunu ekiplerinin yer aldığı 1923 kişi kırmızı ve beyaz tişörtler giyerek yeşil sahada 100. Yıl yazısı oluşturarak “Harman dalı” oynadı. Görsel olarak izleyenleri heyecanlandıran gösteri dakikalarca büyük beğeni topladı.

ASKERİ GEÇİŞTE ALKIŞ TUFANI YAŞANDI

Törenin son bölümünde Bolu 2. Komando Tugayı’nın yürüyüşü coşkulu anlar yaşattı. Askerlerin yürüyüşü sırasında binlerce kişi ayağa kalkarak alkış tufanında bulundu.

Kaynak: boluekspres

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir