D-VET ÇOĞALTICI FAALİYET TOPLANTISI YAPILDI

Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (Turizm Otelcilik) ortağı olduğu, D-VET “Mesleki Eğitimde Okullarda Dijital Dönüşümün Desteklenmesi” (D-VET/2021-1-BG01-KA220-VET-000033051 )” adlı projesinin, “D-VET Çoğaltıcı Faaliyet Toplantısı” yapıldı.

“D-VET Çoğaltıcı Faaliyet Toplantısı” İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje ekibi, Okul Müdürü Ayhan VURAL, İngilizce Öğretmeni Oben ERUÇAR, Konaklama Seyahat Hizmetleri Öğretmeni Bülent YALÇIN, Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Mustafa KARAKAYA tarafından 13 Ekim 2023 Cuma akşamı Bolu Abant Palace Taksim Otelcilikte gerçekleştirildi. Platformun ve geliştirilen araçların tanıtıldığı toplantıda, tanıtım ve yaygınlaştırma faaliyetlerinin yanı sıra yeni projeler üzerinde fikir alış verişinde bulunuldu.

Bolu ilinde bulunan Turizm Ve Otelcilik Meslek Liselerinde Görev Yapan Yiyecek İçecek Öğretmenleri, Konaklama Seyahat Hizmetleri Öğretmenleri ve Diğer Meslek Dersi öğretmenlerine ve yöneticilerine yapılmış olan, D-VET Proje yaygınlaştırması, ve D-VET Projesi Çoğaltıcı Faaliyet toplantısına; MEB Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitimi Şube Müdürü Sabri GÜNDÜZ, Bolu Gastronomi Derneği Başkanı İsmail Hakkı PEHLİVAN, MEB Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan ÖZTÜRK, Mengen Aşcılar MTAL Müdürü Abdurrahman ELARSLAN, Gerede Esentepe Aşçılık MTAL Müdürü Ufuk ÖZTÜRK, Yeniçağa Aşçılar MTAL Müdürü Ahmet MERMER, Bolu İzzet Baysal Çıraklık Eğitim Merkezi öğretmenleri, Bolu Tobb Zübeyde Hanım MTAL yiyecek içecek öğretmenleri, Bolu İzzet Baysal Abant MTAL Müdürü Ayhan VURAL ve yiyecek içecek öğretmenleri, alan ve atölye şefleri, basın mensupları katıldı..

“BOLU ADINA ÇOK GÜZEL  PROJELER VE ÇALIŞMALAR YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ.”

Bolu İzzet Baysal Abant MTAL Müdürü Ayhan VURAL toplantının açılış konuşmasında; “Bu projelerin en önemli katkısı eğitim durumunu inceleme fırsatı buluyoruz. Eğitim ortamlarını değerlendirme fırsatı buluyoruz. Mesleki eğitim adına ülkemizle karşılaştırma fırsatı buluyoruz. Bu fırsatları da gelecek nesillere elimizden geldiğince aktarıyoruz. Bu paylaşımlarda Mengen olsun, Yeniçağa, Gerede, Çıraklık Eğitim Merkezimiz, Halk Eğitim Merkezimiz ve diğer kurumlarımızla paylaştığımızda, başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere tüm etkinliklerimizi paylaşıyoruz. Bu proje kapsamında Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan’a gittik. Kıbrıs Rum Kesiminde vize problemi yaşadık. Oraya gidemedik. Ardından son toplantıyı Türkiye’de yaptık. Geldikleri zaman projenin gelişmesi için gerekli katkıları sağladılar. Platform oluşturduk. Eğitim içerikleri hazırladık. 72 derslik eğitim içeriği, meslek dersi hazırladık. Uluslararası bir platform oldu. Tüm arkadaşlarımıza ben şükranlarımı sunuyorum. Özveriyle çalıştılar. Bolu adına çok güzel projeler ve çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.”dedi. 

Bolu İzzet Baysal Abant MTAL Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Öğretmeni Bülent YALÇIN, projede gerçekleştirilen faaliyetler ve proje çıktılarının sunumu ile ilgili şu teknik bilgileri paylaştı:

D-VET: Foster the Digital Transition in VET Schools

Mesleki Eğitim ve Öğretim Okullarında Dijital Geçişi Teşvik Edin

D-VET, Erasmus+ kapsamında finanse edilen, Kasım 2021’de başlayıp Kasım 2023’te sona eren bir projedir.

Proje Koordinatörü

  • Profesionalna Gimnazia po Dizain “Elisaveta Vazova” (Bulgaristan)

Proje ortakları

  • Izzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Türkiye)
  • Mise HERo (Çek Cumhuriyeti)
  • Know&Can (Bulgaristan)
  • Semente Associação de Cooperação para o Desenvolvimento Sustentável (Portekiz)
  • C.CH.Educational Holdings Ltd (Kıbrıs)

Proje hedefleri

  • D-VET projesinin temel amacı, kağıt tabanlı öğrenme ve öğretmeden dijital öğrenme ve öğretmeye geçişte Mesleki Eğitim ve Öğretim öğretmenlerini harekete geçirmek, motive etmek ve desteklemektir.
  • Mesleki konuların öğretilmesi ve öğrenilmesinin çekiciliğini arttırmak.
  • Öğrencilerin mesleki eğitime yönelik motivasyonlarını artırmak.
  • Mesleki eğitimde uygulama ve fikirlerin ulusötesi paylaşımını sağlamak.

Proje süresince aşağıdaki üç ana çıktı üretilecektir:

  • Çevrimiçi dersler oluşturulurken kullanılacak olan metodoloji
  • Çeşitli Mesleki Eğitim ve Öğretim konuları için 72 çevrimiçi dersten oluşan bir eğitim seti
  • Derslerin ve deneyimlerin paylaşıldığı çevrimiçi bir platform.
  • Platforma www.dvet.eu adresinden ulaşılabilir ve burada bulunan kurslara girilebilir. Dijtalleşmeye doğru hızla ilerleyen dünyada okulların ve eğitimcilerin dijital çağı yakalayabilmesi ve çağın gerisinde kalmamaları için dijital içerikli dersler oluşturması gerekmektedir. D-VET projesikapsamında geliştirilen metodoloji ve hazırlamış olan kurs içerikleri,okulların ve eğitimcilerin kendi dijital içeriklerini oluştururken ve eğitim materyalleri hazırlarken yol gösterici olacaktır. Haber: Fatma Marmara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir