BAİBÜ’de 3 Mayıs Dünya Türkçülük Günü kutlandı

3 Mayıs Dünya Türkçülük günü dolayısıyla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde yürüyüş düzenlendi. Öğrenciler, ellerinde Türk devletlerinin bayraklarıyla yürüdüğü etkinlik Gölköy’de sona erdi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsü Eğitim Fakültesi önünde toplanan öğrenciler ile Bolu Ülkü Ocakları ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türk Dünyası Topluluğu üyeleri ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla okul etrafında sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüş Gölköy mesire alanında  son buldu.

Yürüyüş ardından açıklama yapan Bolu Ülkü Ocakları Başkanı Sedat Tok günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak; “3 Mayıs 1944 yılından beri Türk milliyetçiliğinin ve Türk milliyetçilerinin tabutluklara sığdırmaya çalışanların bir kutlu yürüyüşü perçinlettikleri tarihtir. Bundan sonra da tuğran coğrafyamıza ışık tutan, maziden atiye bir köprü olan bir dönüm noktası olarak yaşatılacaktır. Merhum ziya Gökalp beyinde dediği gibi vatan ne Türkiye’dir Türklere Türkistan, vatan büyük bir müebbet ülkedir Türklere Tuğran” ifadelerine yer verdi. Yürüyüşün ardından öğrenciler sucuk ekmek ikram edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sultanma/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420