Bolu’da Oynanan “Hacıyatmaz” Pazar Günü Yine Sahnelenecek

Bolu’da Cumartesi sahnelenen Hacıyatmaz tiyatro oyunu, Pazar günü sanatseverlerle tekrar buluşacak.

Onur Yamak’ın yönettiği ve oynadığı, Bolu Bölge Tiyatrosu oyuncuları tarafından 31 Ekim Cumartesi akşamı, Necip fazıl Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Hacıyatmaz” adlı oyun, müthiş bir performans sergileyerek, tiyatro severlerden çok büyük alkış aldı.

31 Ekim Pazar akşamı saat:20.00’de tekrar seyirciyle buluşacak olan “Hacıyatmaz” adlı tiyatro oyunu, Cevat Fehmi Başkut tarafından 1960’ta kaleme alınmış. Her döneme ayak uyduran ve her dönemde dimdik ayakta durmayı başaran, varlığına varlık katan Rıza Şeker ve onun gibileri oyunun sonunda seyircinin de ayakta alkışladığı büyük bir sürpriz karşılıyor.

“İkiyüzlü bir insanın hikâyesiydi, Hacıyatmaz”

İlk akşam oyunu seyretmeye gelemeyenlerin, Pazar akşamı izleme imkânı bulacağı “Hacıyatmaz” adlı oyunun Yönetmeni Onur Yamak, oyun sonrası konuşmasında; “Biz bu akşam pandeminin etkisiyle belki yıllar sonra yeniden sahneye dönmenin heyecanını yaşadık, Bolu Bölge Tiyatrosu olarak. Değerli yazar Cevat Fehmi Başkut’un 60’lı yıllarda yazdığı bir oyunu, politik komediyi, daha farklı bir reji yaptık, farklı bir yorumla sahneye koymaya çalıştık. Rejiyi ve metni biraz baştan oluşturduk. Gençlere güvendiğimizi göstererek ortaya koyduk. Bunun komedisiydi, ikiyüzlü bir insanın hikâyesiydi ‘Hacıyatmaz’ ve biz bununla birlikte gelecekteki oyunlarımıza da bir başlangıç yapmış olduk.

“Yarın akşam yine burada olacağız”

Buradan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve özellikle bize destek veren, salon imkânlarını veren Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir’e çok teşekkür ediyorum. Kendileri gerçekten yerel tiyatrolara destek vereceğiz dedi. Böyle bir çalışma yürütmeye karar verdik. Yaptığımız çalışmanın sonrasındaki oyunlarımızda olacak. 3-4 ay sonra ‘Gergedanlar’ diye bir oyun olacak. Kendimiz küçük bir sahne açmaya çalışıyoruz, orada çalışmamız var. Yaklaşık 20’ye yakın kişiyle sahnede olduk bugün. Umarım pandeminin etkisi geçer ve daha sık oyun yapmaya başlarız. Yarın akşam yine burada olacağız. Salon doluydu bu akşam, beklediğimden çok daha iyiydi, çok mutlu olduk. Seyircimize çok teşekkür ediyorum.”dedi. Haber: Fatma Marmara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir