Kuray Kültür Evi Tanıtımı ve Etkinlik Programları

Kültür, sanat ve tarihin buluşma yeri olmasını amaçlayarak baba, oğul Ahmet Çakır ve Aşkın Çakır’ın açtıkları “Kuray Kültür Evi” Bolu basınına tanıtıldı. 

Hem Bolu’nun yetiştirdiği hem de Bolu dışından bilim ve sanat insanlarının gençlerle buluşması istenen “Kuray Kültür Evi’nde”, hafta içi her akşam devam eden “Bolu Dans ve Sanat Merkezi’nin” dans kursları dışında, sunum ve seminerlerde devam ediyor. Yeniden çalışmaları planlanan resim, ebru, müzik, tiyatro ve sergiler dışında, baharda başlanacak olan gezi etkinlikleriyle de hem Bolu dışındaki hem de Bolu’daki tarihi ve arkeolojik dokuların tanıtılması amaçlanıyor.

 “Kitabın, sanatın, kültürün, eğitimin birleştiği bir yer olması için açtım.”

Zamanı öldüren değil, zamanı yaşayan insanların buluştukları, kendilerini geliştirdikleri bir yer olmasını amaçladıklarını vurgulayan Aşkın Çakır;  “Bütün gezginlerin hayali olan bir yer düşünün, ben de onlar gibi düşünüyordum. Bütün Türk Dünya’sını ve Avrupa’yı komple gezdim. Gezdiğim, gördüğüm yerlerde, gezginlerin bir araya gelebileceği kafe bir ihtiyaçtı. Bunu daha da geliştirip hem kitabın hem sanatın hem kültürün, eğitimin birleştiği bir yer olması için böyle bir yer açtım. Burada arkadaşlarımız; eğitim atölyeleri, danslar, sanat, kültür, müzik hepsi bir arada olan güzel bir yer açtık. Zamanı öldüren değil, zamanı yaşayan insanların buluştukları, kendilerini geliştirdikleri bir yer olmasını amaçladık.

“Gençlerimizle örnek olmaları, deneyimlerini paylaşmalarını amaçlıyoruz.”

Sanatçıların ve bilim insanlarının gençlerle deneyimlerini paylaşmalarını amaçladıklarını vurgulayan Aşkın Çakır; “Bolu’nun yetiştirdiği Sabri Sümer Hocam, daha önce de Prof. Dr. Mustafa Çakır hocam buradaydı. Yine Bolu’nun yetiştirdiği Prof. Dr. Kemal Orak hocam da buradaydı. Bolu’nun yetiştirdiği değerler olarak. Yine Bolu’nun yetiştirdiği sanatçıları, büyükleri buralarda ağırlayıp, gençlerimizle buluşturup, gençlerimize örnek olmaları, yetişmelerinde deneyimlerini paylaşmalarını amaçlıyoruz. O yüzden kendilerini bugün davet ettik. Biraz da ısrarla davet ettik, kırmadılar geldiler. Prof. Dr. Kutlu Kaan Sümen hocamın ailesi de burada. Kendisine vefa borcum da var, benim yetişmem de büyük katkısı oldu. Bugün burada buluşmuş olmaktan mutlu oldum.” ifadelerini kullandı.

 “Bolu’nun uzun tarihi var, bunu ince ince işleyip, tanıtmak istiyoruz.”

Bolu’nun tanıtımının biraz sıra dışı olmasını istediğini belirten Aşkın Çakır; “Bolu; Abant, Yedigöller, Gölcük dışında, Seben Kaya Evleri’nin dışında başka türlü de tanıtılması lazım. Frigler’in burada yaşadığını, Hititlerin bölge olarak, sınır da olsa buralarda etkilerini, bunları arkeolojik olarak tanıtmak istiyoruz. Bu konuda da arkeolog olarak dostlarımız var… Dağcı dostlarımız var… Dağcı dostlarımızla bu konuda derslerimizi çalışıyoruz. Bahar ayından sonra tanıtım gezileri yapacağız. Biraz Bolu’yu dışarıya tanıtacağız, arkeolojik olarak tanıtacağız. Bolu’nun kültürünü tabi ki elbette Köroğlu’nu tanıtacağız. Bunun çok daha öncesinde bir Artemis var, onlarla birlikte Bolu’yu öne çıkartmaya çalışacağız. Bolu’nun gelmiş geçmiş uzun tarihi var, bunu ince ince işleyip tanıtmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Duyurularımızı sosyal medya aracılığıyla yapıyoruz.”

Kültür ve sanatla ilgilenen bütün Bolulularla buluşmayı istediklerini belirten Aşkın Çakır; “Duyurularımızı sosyal medya aracılığıyla yapıyoruz. Zaman zaman basında yer alıyor. Amacımız burada bütün Bolu’yla buluşmak. Kültürünü sanatını seven, kendisini bunlarla geliştirmeye çalışan herkesle buluşmak istiyoruz. Ulaşabildiğimiz yere kadar ulaşmaya çalışıyoruz. Haber: Fatma Marmara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sultanma/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427