Turizm Haftası Kapsamında, MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Yapılacak

Turizm Haftası kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, MEB “Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması” yapılacak.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Turizm haftası Etkinlikleri 15 Nisan 2024 Pazartesi günü, 10.30-15.30 saatleri arasında Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşecek. ‘Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’na’ Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’dan katılımlar olacak.

Etkinliklerle ilgili bilgi paylaşan Bolu İzzet Baysal Abant MTAL Müdürü Ayhan Vural; “MEB ‘Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’ ile öğrencilerimize mesleki eğitim yoluyla kazandıkları becerileri sergileme fırsatı sunmak ve zengin mutfağımızın lezzetlerini ortaya koymak hedeflenmektedir. Bu etkinlik, öğrencilerin mutfak sanatlarındaki ustalıklarını göstererek, kendilerini ifade etmelerine olanak tanıyacak ve meslek öğrenimlerinin ne kadar değerli olduğunu ortaya koyacaktır.

Aynı zamanda, Türk mutfağının geleneksel tatlarını koruma ve tanıtma misyonuna da hizmet etmek amaçlanmaktadır. Bu yarışma vesilesiyle öğrencilerimizin Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma konusundaki sorumluluklarını da daha iyi anlamaları hedeflenmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu yarışma ile Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda Yiyecek İçecek Alanındaki öğretmen ve öğrencilerin yetkinliklerini ortaya koymaları ve kültürel mutfak mirasımıza katkı sunmaları amaçlanmaktadır.”diye ifade etti.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Turizm haftası Etkinlik Programı:

-Açılış

-Protokol Konuşmaları

-Kısa Film Gösterimi

 -Yöresel Müzikler

-Türk Mutfağı ve Bolu Mutfağı Üzerine Yurdaer Kalaycı Paneli

-Gastronomi Resim Sergisinin Gezilmesi

-MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması

-Ödül Töreni

-İkramlar. Şeklinde gerçekleşecek. Haber: Fatma Marmara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir