23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin atıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102’nci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı tarafından öğrencilerle birlikte Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı. Ardından Saygı Duruşu ve Bando eşliğinde İstiklal Marşı ile Bayraklar göndere çekildi.

Anıt Park’taki törenin ardından 3000 kişilik Karaçayır Spor Salonu’nda düzenlenen törene Bolu Valisi Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Tugay Komutan Vekili Piyade Komando Albay İslam Can, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, çocuklar ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Belediye Bandosu eşliğinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende; Bolu Valisi Ahmet Ümit ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Tugay Komutan Vekili P.Kd. İslam Can tribünlerde yerlerini alan çocukları sevgiyle selamlayarak tüm çocuklarımızın ve Boluluların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı

Sayın Valimiz Ahmet Ümit’in selamlamalarının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcının günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi.

RESİM VE ŞİİR YARIŞMALARINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programının devamında bu özel gün nedeniyle ilimizdeki ilk ve orta okullarda düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İlkokullar arasında yapılan resim yarışmasında il birincisi Gazipaşa İlkokulu öğrencisi Nisa Yağmur Turan, il ikincisi Dağkent Kıroğlu İlkokulu öğrencisi Karin Öykü Akyürek ve il birincisi Köroğlu İlkokulu öğrencisi Hüseyin Rüzgar oldu.

Ortaokullar arasında düzenlenen şiir yarışmasında ise; il birincisi Yukarı Soku Ortaokulu öğrencisi Sıla Saykılı, il ikincisi 50.yıl İzzet Baysal Ortaokulu, ii üçüncüsü Dağkent Kıroğlu Ortaokulu öğrencisi Sıla Avcı oldu.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Bolu Valisi Ahmet Ümit, öğrencileri tebrik etti, başarılar diledi ve 23 Nisan Çocuk bayramlarını kutladı.

Programda Atatürk ilkokulu öğrencilerinden İlayda Şen günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Programın devamında Bolu Valisi Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit Hanımefendi, Canip Baysal İlk ve Orta Okulu ile Atatürk İlk ve Orta Okulu öğrencilerinin hazırladığı “Anadolu Bir Çocuğun Hayal Gücüdür” isimli tiyatro ve yöresel halk oyunları gösterisi ile 50. Yıl İzzet Baysal Ortaokulu uluslararası öğrencilerinin hazırladığı şarkı şölenini izlediler. Gösteriler İzleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Bolu Valisi Ahmet Ümit 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını bir kez daha can-ı gönülden kutluyor,bu güzel programın hazırlanmasında emeği geçen çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ediyorum”dedi.

Programın sonunda Bolu Valisi Ahmet Ümit ve protokol üyeleri programı hazırlayan Canip Baysal İlk ve Orta Okulu ile Atatürk İlk ve Ortaokulu öğrencilerini, öğretmenlerini ve idarecilerini tebrik etti. Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

ÇEVRE VE ÇOCUK ŞENLİĞİNDE RENKLİ ANLAR YAŞANDI

Programın akabinde Bolu Valisi Ahmet Ümit ile eşi Şengül Ümit, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Valiliğimizin koordinesinde; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce düzenlenen, çocukları çevre, iklim değişikliği ve sıfır atık konularında bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen Çevre ve Çocuk Şenliğine katıldı.

Renkli anların yaşandığı Çevre ve Çocuk Şenliğinde atölyeleri gezerek çocuklarla yakından ilgilenen ve birlikte resim yapan Sayın Valimiz Ahmet Ümit ve Eşi Şengül Ümit hanımefendi, çocuklara çeşitli hediyeler verdiler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladılar. Bolu Valisi Ahmet Ümit ve Eşi Şengül Ümit çocuklarla ve aileleriyle tek tek fotoğraf çekildiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir