Mengen Aşçılık Lisesi İlçeye 8 Altın Madalyayla Döndü

Mengen Aşçılık Lisesi “19. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Yemek Yarışması’nda” 8 Altın Madalya kazanarak ilçeye döndü.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED), Dünya Aşçılar Birliği WACS ve Tuzla Belediyesi iş birliği ile 23-24-25 Aralık 2022 tarihlerinde, İstanbul Tuzla Marina’da düzenlenen “19. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Yemek Yarışması’ndan” 8 adet Altın Madalya kazanarak ilçeye dönen Mengen Aşcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okullarında Yılın Yıldızları olarak karşılandı..

“19. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Yemek Yarışması’nda” “Yılın Lisesi” kategorisinde altın madalya kazanan öğrenciler ve yarışmada yaptıkları yemekler ise şu şekilde:

Birinci grup 12. sınıf öğrencilerinden;

Ahmet Furkan ÜNLÜ: Bademli karnabahar çorbası ile katıldı. Yaren ÇELİK: Köz patlıcan püreli Antep fıstıklı kuzu kaburga, patlıcan glazing ile katıldı. Musa Melih Aydın: Karamelize armut tatlısıyla katıldı.

İkinci grup 11. sınıf öğrencilerinden;

Alpay BAYAZIT: Miso soslu patlıcan ile katıldı. Muhammed Ali AYDEMİR:    Endivyen yatağında karnabahar soslu deniz tarağıyla katıldı. Orhan Aras AYDI:   Çıtır hamur ve kedi dili ile tiramisuyla katıldı.

Bireysel olarak temsil eden, 11. sınıf öğrencileri;

Rabia Gül KURT – Midye soslu levrek ile katıldı. Furkan ÇOŞMAN – Damla sakızlı çipura ile katıldı.

“19. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Yemek Yarışması’ndan” 8 adet Altın Madalya kazanarak dönen Mengen Aşcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“TAŞFED tarafından ‘Uluslararası Gastronomi Yemek Yarışmasında’ ‘Yılın Lisesi’ kategorisinde okulumuzu üstün bir başarı ile temsil eden, okulumuza 8 Altın Madalya getiren öğrencilerimizi öncelikle tebrik eder. Bu yarışmada emeği geçen Şeflerimiz Excutive Chef Selemettin KURT’a, Excutive Sous Chef Tufan BAŞAL’a , MAXX ROYAL Sous Chef Burak SEVEN’e , Pine Beach Resort & Spa Excutive Chef Serdar ARIBEYİ’ne  aynı zamanda sponsorumuz Delphin Grup Cömertoğlu Otelcilik A.Ş. Yönetimine, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Salih CELEBCİ’ye, Okulumuz Öğretmenleri Murat KOCA’ya ve Emre ÖZÇELİK’e, Okul Müdür Yardımcılarımız Fatih ÖZDEMİR’e ve Cihan DEMİROK’a, Okulumuz İngilizce Öğretmenleri Yasemin TOPRAK’a ve  Zuhal SARAÇ’a, Okul Müdürümüz Abdurrahman ELARSLAN’a, Okulumuz Öğrenci Temsilcimiz Doğuş ANLAR’a, Okul Aile Birliği Başkanı Ramazan CANER’e ve Başkan Yardımcısı Ramazan YÜREKLİ’ye, bizden desteklerini hiç esirgemeyen Mengen Kaymakamımız Ekrem Ender ERGÜN’e teşekkür ederiz. Bizi bu yarışmada temsil eden, öğrencilerimiz Yaren ÇELİK, Ahmet Furkan ÜNLÜ, Musa Melih AYDIN, Muhammed Ali AYDEMİR, Alpay BAYAZIT, Orhan Aras AYDI, Rabia Gül KURT ve Furkan ÇOŞMAN’a teşekkür eder ve başarılarının devamını dileriz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir