“KISMET” BOLU SEYİRCİSİNİ KAHKAHAYA BOĞDU

Bolu Bölge Tiyatrosu’nun “Kısmet” adlı tek perde romantik komedi oyununu Bolu seyircisi kahkahalarla izledi.

Haber: Fatma Marmara

Yönetmen Onur Yamak’ın yönettiği, Yazar Gülriz Sururi’nin “Kısmet” adlı tek perde romantik komedi oyunu, 29 Aralık 2022 Perşembe akşamı saat: 20.00’de Bolu Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde Bolulu sanatseverlerle buluştu.

Bolu Bölge Tiyatrosu’nun yaz döneminde hazırlayıp sezonda sunduğu, daha önce Düzce ve Akçakoca’da oynanan, Buse Yamak, Oğuz Eren, Zeynep Köksal, Merve Çeliktaş, Süleyman Karakoç, Esra Konyalıoğlu’nun sahnelediği “Kısmet” adlı oyun seyirciden büyük alkış aldı.

İstanbul’da bir apartman dairesinde yan yana oturmakta olan bir mimar ile yazarın bir türlü tanışamamaları, ikilinin ortak arkadaşları aracılığıyla tanıştırılmaya çalışılması, ayrıca her iki daireye temizliğe ve yardıma giden Nefise’nin de onların arasını yapmaya çalışması üzerinden işlenen romantik komedi oyunu.

“Yazar Gülriz Suriri’nin kıyıda köşede kalmış, bir oyununu”

Oyununun Yönetmeni Onur Yamak oyun sonrası bilgi paylaşımında; “2018 yılında vefat etmiş olan değerli Yazar Gülriz Suriri’nin bir oyunu. Namıdiğer Uzaylı Zekiye karakterini oynayan oyuncu diye biliriz biz toplumumuzda ama çok değerli bir sanat yönetmeni, tiyatro oyuncusu ve yazardır. Onun kıyıda köşede kalmış, çok az oynanmış bir oyununu Bolu’da grubumuzla oynamaya çalıştık ve bizlerde bunu farklı hayal ettik. Tek mekân, tek mekân arasında geçişler ve renklerin cinsiyetlere göre olmadığı, pembenin erkeğe, mavinin de kadına olabildiği bir ortamda tek dekor içerisinde yaşıyormuş gibi böyle bir biçim getirdik.”dedi.

“Hem romantik, şiirlerle süslediğimiz hem de komik sahneleri var”

Yamak; “8 aydır da benimle olan değerli genç arkadaşlarımızla güzel bir çalışma yaptık. İlk kez de Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde oynadık. Oyunu üç sonla bıraktık. Üç farklı son, kim nereyi alacaksa orayı alsın, mutlu veya değil. Bu çalışmanın amacı da şuydu; uzun vadede bunu oynamak. Oynadık, baya da oynadık. Çok iyi bir ekibimiz var ve bununla da devam ettireceğiz zaten. Umarız ki bu şekilde de devam eder. Oyunumuz romantik komedi, tam da onu karşılıyor, romantik komedi. Hem romantik sahneleri var, şiirlerle süslediğimiz hem de komik sahneleri var. Oyun içinde bir açık biçimlilik var, seyirciyle iç içe oynuyoruz. Bir sahnemiz var, Nefise’miz var, seyirciyle baya uğraşıyor. Bolu şivesiyle, seyirciyle iç içe geçiyor. Öyle bir yorum getirdik. Devam eder diyorlar seyirciler ve hala devam ediyor oyun oynamaya.”diye ifade etti.

“Bu ve diğer oyunlarımızla Haziran ayına kadar oynamaya devam edeceğiz”

Bu oyun daha önce Düzce ve Akçakoca’ya gittiklerini belirten Yönetmen Onur Yamak; “Oyun Gebze’ye gidecek. Belki başka şehirlere de gider. 1 saat 15 dakikalık çok tatlı, keyifli bir oyun oldu. 05 Ocak ayında ‘Juliette Ya Da Yeni Çıkan Şarkılar’ var Ankara Tiyatro festivaline seçilmiş oyunumuz devam ediyor. Necati Cumalı’nın tek perdelik oyunu. Onun dışında Haldun Taner’in ‘Ve Değirmen Dönerdi’ oyunu var. Bu yıl ayrıca ‘Suç ve Ceza’ Fyodor Dostoyevski tarafından yazılan oyunu 10 yıl önce oynamıştık onu yeniden ele aldık. Onu farklı yorumladık. Bir de komedi oyunumuz var. ‘Amca Size İnsan Diyebilir miyim?’ diye. Bu oyunlarla da Mart ayından sonra yeniden birlikte olacağız. Ocak ve Şubat aylarında biraz mola verir gibi biraz atölyemizde çalışmalarla devam edeceğiz. Mart ayı itibariyle de Haziran ayına kadar oynamayı düşünüyoruz. Bolu Bölge Tiyatro sayfamız var orada oyunlarımızın tarihlerini yayınlıyoruz. ‘27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’ içinde bir şeyler hazırlıyoruz.”dedi.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir