“Toplu Hikayeler” Bolu Seyircisiyle Buluşuyor

Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen, Ankara Devlet Tiyatrosunun “Toplu Hikayeler” adlı 2 perdelik oyunu Bolulu tiyatro sevenlerle buluşacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan, Yazar Donald Margulies’in “Toplu Hikayeler” adlı oyunu 20 – 21 Aralık 2022 Salı ve Çarşamba akşamı saat 20.00’de Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kongre Merkezi Bordo Salonda sanatseverlerle buluşacak.

Murat Somay’ın çevirisini yaptığı, Yönetmen Jason Hale’nin yönettiği, Ruth Steiner  rolünde Sükun Işıtan, Lisa Morrison rolüyle Elif Kaman sahnelediği oyunda; yüksek lisans öğrencisi olan Lisa, edebiyat dünyasındaki idolü Ruth’dan ders aldığı için çok heyecanlıdır. Yıllar geçtikçe Ruth’un asistanı ve dolayısıyla arkadaşı olan Lisa, bir yandan da Ruth’un yardımıyla yazarlığını geliştirir.
Lisa’nın kariyeri çiçek açarken ve Ruth’un ki solarken, bu usta ve öğrencisi arasındaki ilişki hırs, rekabet ve kaçınılmaz ihanetten sağ kurtulabilecek mi?

Oyunun Dekor Tasarımı- Selim Cinisli, Kostüm Tasarımı -Fatma Sarıkurt, Işık Tasarımı -Yakup Çartık, Asistanlar- M. Burçak Kaya, Ege Tolga, Sahne Amiri -Pınar Güldü, Kondüvit -Safa Yetişen, Işık Kumanda -Mustafa Bal, Suflöz- Filiz Yılmaz, Dekor Sorumlusu-Ali Şimşek, Aksesuar Sorumlusu-Umut Polat, Terzi- Rabia İpek, Perukacı – Makyöz Rüveyda Erdem Kocakaya, Sinevizyon Sorumlusu -Deniz Çağlar Yakar tarafından sağlanıyor.

“Toplu Hikayeler” oyununun biletleri Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden temin edilebilir. Ayrıca Üniversitede satış yapılmaktadır. Haber: Fatma Marmara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir