“YİRMİBİRONBEŞ TRENİ” BİR KEZ DAHA BOLU’DA SAHNELENDİ

Sivas Devlet Tiyatrosu’nun “Yirmibironbeş Tireni” T.C. Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonuyla Bolu’da sahnelendi.

T.C. Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonuyla, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Sivas Devlet Tiyatrosu’nun tek perdelik tiyatro oyunu “Yirmibironbeş Tireni” 09 Kasım 2022 Çarşamba akşamı saat: 20.00’da Bolu Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Toygun Orbay’ın yazdığı, Burcu Aksakal’ın yönettiği oyunda, gelmesi beklenen, belki herkesin de beklediği bir “Yirmibironbeş Tireni” olduğu düşündürülüyor ve aslında beklemeyi bırakıp yaşamdan keyif alındığında o trenin yakalanabileceği, sona odaklanmayı bırakıp, yaşanan süreçten, yaşamın akışından keyif alınması gerektiği anlatılıyor. İnsanın kendi dünyası içinde boğuşması yerine, farklı dünyalar içinde keşfe çıkması sonucunda, kendi dünyasını da rahatlattığı o istasyon atmosferi içinde çok güzel bir anlatımla seyirciye aktarılıyor.

“Bolu’yu ve seyircisini çok sevdim.”

Oyun sonrası bilgi paylaşımında bulunan sanatçılardan Samed Sünbül; “Bolu’da olmaktan çok mutluyum. Ocak ayında gelmiştim. İkinci defa geliyorum. Bolu’yu ve seyircisini çok sevdim, her zaman gelmek isterim. Bu oyuna devam ediyoruz. Buradan sonra Zonguldak’tayız. Zonguldak’ta Cuma ve Cumartesi oynayacağız, ardından bölgemize geri döneceğiz.”dedi.

“Bolu’ya başka oyunlarla da gelmek istiyorum.”

Sanatçı Hülya Keli; “Ben yine çok mutluyum çünkü Bolu seyircisini çok sevmiştim. Yine buradayım yine çok mutluyum ve bir daha gelmek istiyorum. Bolu’ya başka oyunlarla da gelmek istiyorum. Yeni çıkacak oyunumuz var, Aralık sonunda Prömiyer yapacağız. İnşallah turneye gelebiliriz. ‘Şafak 1919 var’, Atatürk’ü oynuyor Samed Bey. Onun dışında da yeni oyunlarımız var, ‘Karacaoğlan’, ‘Yapay Zeka’, ‘Peter Pan’ bu oyunlarla da gelmeyi çok isteriz.” dedi.

 “Yirmibironbeş Tireni” adlı oyunun Sahne Amiri- Yüksel Koray Gökkaya, Dekor Kostüm Tasarımı- grup çalışması ve atölye çalışması tarafından, Işık Tasarımı Ahmet Ubuz, Reji Asistanlığı- İsmail Tütüncü, Müzik- Fırat Akarcalı, Koreografi – Banu Çağşırlıoğlu tarafından sağlanıyor. Yine Işık Kumanda – Hasan Koçyiğit, Suflöz – Semiha Gürlevük, Dekor Sorumlusu- İlhan Gülden-Mustafa Erdiler, Aksesuar Sorumlusu- İbrahim Torun, Peruka- Hülya Gültemur, Terzilik -Türkan Gül ile Ramazan Arslan tarafından yapılıyor. Haber: Fatma Marmara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir