BOLU BELEDİYESİ’NİN ORGANİK TARIM SEFERBERLİĞİ MEYVELERİNİ VERİYOR

Bolu Belediyesine ait Köroğlu Kooperatifinin tarlalarında organik olarak üretilen sebze ve meyvelerin hasadına devam ediliyor.

Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce başlatılan ‘iyi tarım’ uygulamaları kapsamında organik sebze-meyve üretimi devam ediyor. Taze olarak tüketiciyle buluşturulmak üzere onlarca dönüm tarlada ekimi yapılan domates, biber, salatalık, fasulye, kabak gibi sebze ve meyvelerin hasadı devam ederken, atalık patlıcan ve kabuksuz kabağın çoğaltılması için çalışmalara başlandı.

Bolu Belediyesi, başlattığı ‘iyi tarım uygulaması’ ile tamamen organik sebze ve meyveleri üretirken, Bolu’ya kazandırdığı konserve fabrikası aracılığıyla da tat ve kokusuyla eskiyi aratmayan genetiği bozulmamış ürünlerden oluşan lezzetli ve sağlıklı konserveleri de vatandaşların sofrasıyla buluşturuyor.

KIŞLIK KONSERVE HAZIRLIKLARINA BAŞLANDI

Yürütülen hasadın yanı sıra kışlık hazırlıklarının da başladığını ifade eden Bolu Belediyesi Ziraat Yüksek Mühendisi İlknur Özkök Kaşıkçı, “Bu yıl 40 dönüme yakın organik sebze ürettik. İki hafta önce de 60 dönümde ıza hasadımızı tamamlamıştık.  Bunların yanı sıra 175 dönümde sözleşmeli olarak domates, biber ekimleri yaptırdık çiftçilerimize. Coğrafi işareti olan Bolu’ya ait olan ürünlere öncelik veriyoruz. Mesela Civril Ayşe Kadın Fasulyesi, Göynük Bombay Fasulyesi… Bunlardan 20’şer dönüm ektik. Taze olarak da satışına başladık. Önümüzdeki günlerde iç olarak satışına da başlayacağız. Bombayların da kuru olarak satışına başlayacağız. Atalık domates tohumlarını ekmiştik. Kışa hazırlık olarak da domates soslarımızı yapmaya başladık. Bugün fasulye hasadımızı gerçekleştirdik. Günlük, sipariş üzerine taze olarak topluyoruz. Kabuksuz kabak ekimini de yine bu yıl gerçekleştirdik ve atalık patlıcan çoğaltmak üzere çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir