Bolu’da Türk Makam Musiki Topluluğu’nun “Müzi Terapi” Konseri İcra Edildi

Bolu Belediyesi Türk Makam Musikisi Topluluğu’nun “Eserler ve Hikayeleri” temalı “Müzi Terapi” isimli konserine sanatseverlerde coşkuyla eşlik etti.

Şef Gökhan Ulubay’ın yönettiği ve aynı zamanda kanun çaldığı, Bolu Belediyesi Türk Makam Musikisi Topluluğu’nun “Eserler ve Hikayeleri” temalı “Müzi Terapi” isimli konseri, 31 Mayıs 2022 Salı akşamı Bolu Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde icra edildi.

Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce düzenlenen, sunuculuğunu Cudi Ökten’in yaptığı, aynı zamanda Şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın intihar eden oğlu için yazdığı ‘Galata Kulesi’ isimli şiirini de okuduğu, iki bölümden oluşan konserde; 20 civarında eser koro ve solo olarak seslendirilirken, her bir eserin güftesinin doğuş hikâyesi de anlatıldı.

“O zaman, ‘Terapi’ olsun adı”

Konser öncesi konuşmasında, Ekim ayından beri çalışma yaptıklarını, topluluklarına “Türk Makam Musikisi Topluluğu” adını verdiklerini belirten Şef Gökhan Ulubay; “Bu müziğe de ‘Makam Müziği’ demeyi uygun gördük. Aslında doğrusu Türk Müziği, hepsi bizim müziğimiz.  Biz biraz daha makam müzik tarafına ağırlık veriyoruz. ‘Müzi Terapi’ aslında şuradan çıktı. ‘Eserler ve Hikayeleri’ydi’ bu konserin başlığı fakat bizim çalışmalarımızı dinlemeye gelen birçok değerli dostumuz, hocalarımız dinlerken ‘Ruhum dinlendi’ sözcüğünü o kadar çok duyduk ki dedim o zaman, ‘Terapi’ olsun adı. Hikâyelerin çoğu yalan yanlış, internette duyduğunuz ya da dinlediğiniz her şeye inanmayın lütfen. Örneğin ‘Veda Busesi’ son 7-8 yıldır bir hikâye yazıyor internette. Yok, eşini kaybetmiş, kızını kanserden kaybetmiş, kızı için yazmış gibi. Eşi 85 yaşında öldü, kızı 92 yaşında öldü.  Orhan Seyfi Orhan’dan bahsediyoruz. Dolayısıyla okuduğunuz her şeye inanmamak lazım, araştırmak lazım “dedi.

“Çok büyük emek harcadılar, haftalarca çalıştılar”

Konserde sahneye gelen Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın selamlarını ileterek yaptığı konuşmasında, kendisinden şiir okumasını istediklerini fakat bunun kısa bir çalışmayla olmayacağını belirterek; “Emeksiz hiçbir şey olmuyor. Emek harcamak gerekiyor. Sizler çok uzun zamandır emek harcıyorsunuz. Çok büyük emek harcadılar, haftalarca çalıştılar, burada bu performansı sergileyebilmek için.”dedi.

“Bu bizim müziğimiz, bu bizim kültürümüz. Bunun yaşatılması gerekiyor”

Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, konuşmasının devamında; “Biz pandemi dolayısıyla ara verdik. Aslında çok güzel etkinlikler yapmayı planlıyorduk. Gökhan hocamızı bulduk. Ben burada çok güzel bir şeyle karşılaştım. Çok genç arkadaşlarımız var. Çünkü bu bizim müziğimiz, bu bizim kültürümüz. Bunun yaşatılması gerekiyor. Gelecek nesillere aktarılması gerekiyor. Buradan da gelecek nesillere aktarıldığını görüyorum. Onlar gerçekten emek harcadılar. Vakit harcadılar. Heyecanla, istekle, arzuyla geldiler. Buraya çıkıp bu şarkıları bu kadar güzel bir şekilde seslendirmek çok zor olsa gerek diyorum. Bende şunun sözünü vereyim. Pandemi bitti ve maskesiz bir şekilde dolaşabiliyoruz. Bu çok güzel bir şeymiş, unutmuştuk. Bu maske dolayısıyla da biz bu sanatsal etkinlikleri ne yazık ki uzun süredir yapamadık. Ama bunda sonra zaten sanatı seven bir başkanımız var. Bundan sonra daha çok sanat etkinliklerinde, müzik etkinliklerinde buluşacağız. Kültür müdürümüzde burada ve bu tür etkinlikleri inşallah daha fazlasıyla yapacağız. Çünkü sahneyle buluştuk, sanatla buluştuk artık. Bir daha da Allah o günleri tekrar göstermesin diyorum.”dedi.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, konuşmasının ardından Şef Gökhan Ulubay ile sazende ve hanendeleri tebrik edip, çiçek ve plaket takdim etti. Haber: Fatma Marmara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sultanma/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464