Başyapıtlar “Ressam Mehmet Yücetürk Sergisi” Açıldı

Yurdaer Kalaycı Kültür ve Sanat Merkezi’nde, “Başyapıtlar- Mehmet Yücetürk Resim Sergisi” açıldı.

Yurdaer Kalaycı Kültür ve Sanat Merkezi’nde, 14 Mart 2022 Pazartesi saat:13.30’da “Baş Yapıtlar Sergisi-1” temasıyla “Mehmet Yücetürk Resim Sergisi” açılışı gerçekleşti.

Sergi açılışına, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Bolu Gençlik – Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara ve sanatseverler katıldı.

Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gibi birçok resmi kurumlar ile özel koleksiyonlar da tabloları bulunan, yurtiçi ve yurtdışında ödüller alan Ressam Mehmet Yücetürk’ün “Baş Yapıtlar Mehmet Yücetürk Resim Sergisi’nde” sanatçının 22 eserinin yanında, Yurdaer koleksiyonunda yer alan Yücetürk’e ait 1 eseriyle birlikte toplam 23 adet eseri bulunuyor. Yine aynı sergide Ressam ve Heykeltıraş Yurdaer Kalaycı’nın 441 adet yağlıboya, karikatür ve eskiz çalışmalarından oluşan eserleri yer alıyor.

Yücetürk’ün eserleri 1998 yılından sonra yeniden Bolulularla buluştu

Ressam Mehmet Yücetürk’ün küçük kızı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Yücetürk sergiyle ilgili bilgi paylaşımında; “Bugün 24 yıl aradan sonra Bolu’da ilk defa sergi açıyoruz. Daha önceleri Ankara’da, İstanbul’da, yurt içinde ve yurt dışında açtığımız sergiler oldu ama Bolu’daki sergimizi 2-15 Haziran 1998 yılında Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’ne adı verilirken açmıştık. O zamandan sonra aradan 24 yıl geçmiş ilk defa Ressam Mehmet Yücetürk’ün eserleri Bolulularla yeniden buluşmuş oluyor. 23 eser var, farklı dönemlere ait, farklı konular içeren kompozisyonlar. Umarım sergi başarılı olur. İlgi çeker ve genç kuşaklar Mehmet Yücetürk’ü tanımış olurlar.”diye ifade etti.

Sergi 30 Mart 2022 tarihine kadar açık olacak

1500 m²lik alanı bulunan ve aynı anda 700 adet eserin sergilenebileceği kapasiteye sahip olan Yurdaer Kalaycı Kültür Sanat Merkezi’nde sanatseverler burada resim, heykel, seramik gibi her türlü sanatsal çalışmalarını da yapabiliyor. Ayrıca konferans gibi toplantılarında yapıldığı Yurdaer Kalaycı Kültür Sanat Merkezi’nde açılışı gerçekleşen “Baş Yapıtlar Sergisi-1” temalı “Mehmet Yücetürk Resim Sergisi” ile Ressam Yurdaer Kalaycı’nın eserlerinin yer aldığı sergileri sanatseverler  30 Mart 2022 tarihine kadar ziyaret edebilecekler. Haber: Fatma Marmara

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir