Başkan Özcan, Erken Seçime Gitme Formülünü Açıkladı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan erken seçime gitme ile ilgili açıklama yaptı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptığı basın açıklamasında şu anda 19 milletvekilliğinin boş olduğunu belirterek, 11 milletvekilinin istifasıyla erken seçime gitmenin formülünü açıkladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan açıklamasında; “İstanbul birinci bölge 2, İstanbul 2.bölge 2, üçüncü bölge 1 bunlar 2019 rakamları. Mersin 1, Diyarbakır 2, Hakkari 1, Denizli 1, Kocaeli 1, Kars 1, Bolu 1, Van 1, Edirne 1, Antalya 1, Gaziantep 1, Kahramanmaraş 1, Yozgat 1 olmak üzere şuan da 19 milletvekilliği halihazırda boş kalmış durumda. Peki bu 19 milletvekilliği için bugün seçim olsa, 2019 seçim rakamlarına göre söylüyorum, 21 milyon 14 bin 569 seçmen oy kullanacak. Güncel rakamlarla bu seçmen sayısı 23 milyon. Şimdi 11 tane cesur yürekli milletvekili lazım. 11 milletvekili istifa ederse 30 milletvekili koltuğu boş kalmış olacak. Bu durumda da TBMM ara seçim yapma kararı alacak. Şimdi bu 11 cesur yürekli kim olabilir?”diye ifade etti.

Başkan Özcan; “Muhalefet liderleri bu çağrıma kulak verirlerse, 11 cesur yürekli Milletvekili, ‘Artık yeter Türk Milletini bu esaretten kurtarmak lazım, İnsanlar aç, Ülkenin sorunları benim koltuğumdan daha önemli, milletimin bekası benim bekamdan daha önemli’ diyen 11 cesur yürekli milletvekili çıkarsa ara seçimde Türkiye seçmeninin yüzde 56’sı oy kullanacak. Bu yüzde 56’lık kesim, 30 Milletvekili için oy kullanacak. Dolayısıyla bu bir ara seçim olmaz. Bu siyasetin doğası gereği, genel seçime dönüşür. Sayın Erdoğan, AK Parti, bunu bir erken genel seçime götürmeme şansı yok. Tıpış tıpış gidecek” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir