Bolu’da Yaban Hayatı Canlıları İçin Yiyecek Bırakılıyor

Yoğun kış şartlarının yaşandığı Bolu’da, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü ekipleri, yaban hayatı canlıları ve sokak hayvanları için belirli noktalara yiyecek bırakıyor.

Bolu’da Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü ekiplerince, her kış mevsiminde olduğu gibi yine bu günlerde de yaşanan çetin kış şartlarından dolayı doğada ihtiyaçlarını karşılayamama tehlikesi olan yaban hayvanları ve sokak hayvanları için belirlenen nokta ve bölgelere yiyecekleri bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu Şube Müdürlüğü ekiplerince yaban hayvanlarının beslenmesi noktasında Yedigöller Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda, Kökez Tabiatı Koruma Alanı’nda önceden belirlenen bölgelere geyik, karaca ve diğer hayvanlar için 1.350 kg ot ile 450 kg besi yemi, kurt, çakal, yırtıcı kuşlar gibi hayvanlar için protein ürünleri, güvercin, serçe gibi kuşlar için de 25 kg buğday bırakıldı.. Ayrıca sahipsiz ve güçten düşmüş sokak hayvanlarının besin ihtiyaçlarının karşılanması için cadde ve sokaklarda bulunan beslenme noktalarına ve Abant Gölü Tabiat Parkı’nda belirlenen alanlara 150 kg protein ürünü bırakıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir