Mesleki Eğitimde Okullarda Dijital Dönüşümün Desteklenmesi-D-VET

 İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin proje ortağı olduğu  Mesleki Eğitimde Okullarda Dijital Dönüşümün Desteklenmesi-D-VET projesinin ilk toplantısı Bulgaristan’da gerçekleşiyor.

Mesleki Eğitimde Okullarda Dijital Dönüşümün Desteklenmesi-D-VET projesi kapsamında İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitimcileri, ilk toplantının yapıldığı koordinatör ülke Bulgaristan’da 6-7 Aralık tarihlerinde proje ortaklarıyla bir araya geldi. Ulusötesi projenin ikinci toplantısı Çekya, üçüncü toplantı Portekiz ve son toplantı Türkiye’de yapılacak.

Geleneksel eğitim ortamından dijital eğitim ve öğretime geçişte mesleki eğitimde yer alan eğitimcileri becerilerinin artırılması ve yeni beceriler kazandırılması için somut eylemlerde bulunma yönünde harekete geçirmek ve teşvik etmeyi amaçlayan D-VET projesinde yer alan özel hedefler ise şunlardır:

-Mesleki eğitimde yer alan eğitimcileri esnekliğini ve yaratıcılığını artıracak ve sanal yollarla kaliteli ve kapsayıcı eğitim vermelerini sağlayacak öğrenme metodolojisini tartışma yoluyla meydana koymak ve geliştirmek.

-Mesleki eğitim konularında çevrimiçi bir ders koleksiyonunu planlamak, detaylandırmak ve sunmak

-Öğretmenlerin belirli müfredat içeriklerini öğretmek için ders planları ve dijital kaynaklar arayabilecekleri, ders ve deneyimlerini paylaşabilecekleri çevrimiçi bir wiki geliştirmek ve tanıtmak.

-Verimliliği ve öğrenme çıktılarının kalitesini iyileştirmelerine yardımcı olmak amacıyla meslek öğretmenleri için bir çevrimiçi bir öğrenme eğitim programı planlamak, geliştirmek ve sunmak.

– Çevrimiçi gerçekleşecek mesleki eğitim derslerinin detaylandırılması için çevrimiçi-öğrenme eğitim programında eğitilmek amacıyla görev alacak meslek öğretmenlerini belirlemek ve seçmek.

-Mesleki eğitim konularının öğretme ve öğrenilmesinin çekiciliğini artırmak.

-Öğrencilerin mesleki eğitime yönelik motivasyonlarını artırmak.

-Mesleki eğitim ile ilgili uygulamaları ve fikirleri ulusötesi şekilde paylaşmak.

-Proje teklifinin nihai sonuçlarını ve ürünlerini daha geniş halk kitlelerine tanıtmak. Haber: Fatma Marmara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir