TURİZM OTELCİLİKTE ÖĞRETMENLER GÜNÜ YEMEK YARIŞMASI YAPILDI

Bolu’da görev yapan öğretmenler, İzzet Baysal Abant M.T.A.L atölyelerinde gerçekleşen yemek yarışmasında hünerlerini sergilediler.

“24 Kasım Öğretmenler Günü” kapsamında Bolu’da görev yapan öğretmenler, İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesi atölyelerinde “Türk Mutfağı- Ana Yemek ve Tatlı Yarışması” kapsamında yemek ve tatlı yaptılar. Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil SARICI ve Şube Müdürü Muvafık KILIÇ, tek tek yarışmaya katılan öğretmenlerden yaptıkları yemeklerle ilgili bilgiler alıp, öğretmenleri kutladılar.

Ünlü şeflerin jüri üyesi olarak görev aldığı, yine okulun usta eğitimcileri ile ünlü şeflerinde kendi menüleriyle katıldıkları yarışmada dereceye giren öğretmenlere ödülleri “24 Kasım Öğretmenler Günü” programında takdim edilecek. Yarışma sonunda ayrıca Bolu Belediyesi’nin yarışmacılara hediyelerini takdim eden Okul Müdür Ayhan VURAL, okul adına da hediyeler sundu.

“BOLU’DA YAPILACAK OLAN YARIŞMANIN İLK ADIMI ”

İzzet Baysal Abant M.T. A. L. Müdürü Ayhan VURAL yarışma sonrası konuşmasında; “Biz bu etkinlikleri yaparken aslında geleceğe yatırım yapmış oluyoruz, gençlere örnek olma adına. Hem kendi özgüvenliğini sağlayıp da buraya katıldıkları için yarışmacı arkadaşlara ben teşekkür ediyorum. Bolu’nun emektar aşçıları da gelip bizde jüri vazifesi yaptıkları için ayrıca şeflerimize çok teşekkür ediyorum. Şube Müdürümüz Muvafık KILIÇ kurumsal anlamda da bu işe sahip çıktı. Aslında bu yarışma ‘15-22 Nisan Turizm Haftası’nda’ yapacağımız ülke genelinde 81 ili kapsayacak şekilde Bolu’da yapılacak olan yarışmanın ilk adımıydı bu. Öğretmen arkadaşlarla, eğitimcilerle biz bu işe başladık. Allah nasip ederse ‘15-22 Nisan Turizm Haftası’nda’ aynı alt yapıyla, yine milli eğitim müdürlüğünün sayfasından duyurulmak koşuluyla yine buradaki şeflerimizle birlikte, tüm gastronomi alanında, tüm Türkiye genelinde bütün gastronomi öğrencilerini kapsayacak şekilde çok güzel, anlamlı bir çalışma yapacağız. “diye ifade etti.

“GASTRONOMİ NOKTASINDA BOLU GERÇEKTEN 81 İLİN İÇERİSİNDE ÇOK ÖNEMLİ”

Ödüller konusunda da açıklama yapan Müdür Ayhan VURAL; “İki firmadan sponsor desteği aldık. ÖZTİRYAKİLER ve BONNA’dan. BONNA tüm hediyelerimizi bugün kargoya verdi, yarın itibariyle elimizde olacak. ÖZTİRYAKİLER’le de görüştüm, onlarda kargoya verecekler, en kısa süre içerisinde hediyelerimizi ulaştıracaklar. Katılımcı arkadaşların hepsine hediyelerimizi takdim edeceğiz. Ayrıca Bolu Belediyemiz tarafından bir takım hediyeler söz konusu oldu. Onları da birazdan içeride takdim edeceğiz. Gastronomi noktasında Bolu gerçekten 81 ilin içerisinde çok önemli. Aşçılık noktasıyla da çok anlamlı çok özel dünyada da çok özel bir yeri var. Dünyada yetiştirmiş meşhur aşçıları ve özel kimliği olan, özel yeri olan bir okulun, gastronomi uzmanı yetiştiren bir okulun bu yarışmaları profesyonel yapması, eğitimcilerle birlikte hareket etmesi, tüm şefleri de davet etmesi çok anlamlıydı. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu birlik beraberlik devam edecek. Pandemi başlamadan önce biz Bolu’da çok güzel genel bir yarışma yapacaktık, 2020 Şubat ayında basın açıklamasını yaptık, 13 Mart itibariyle pandemi başladı bu nedenle de bu etkinliği yapamadık. Ama bu süreçte yine gastronomiyle ilgili yemek yarışmalarıyla ilgili etkinliklerimiz devam edecek. İnşallah bundan sonrada böyle çok güzel eserlerle, güzel çalışmaları gerçekleştireceğiz.”ifadelerini kullandı.

ANA YEMEK VE TATLI KATEGORİSİNDE DERECEYE GİRENLER:

İzzet baysal M.T.A.L Edebiyat Öğretmeni Büşra DUMAN, Merkez- Karaköy TOKİ Ortaokul Öğretmeni Mustafa KÜKRER, 50. Yıl Sınıf Öğretmeni Yakup OFLAR, Yıldırım Beyazıt İlkokulu Nurcan MENEK, İzzet Baysal Abant M.T.A.L. Görsel sanatlar Öğretmeni Şükriye AKSOY BAHŞİ,Kız Meslek Lisesi İngilizce Öğretmeni Görkem KIRICI

JÜRİ ÜYESİ KATEGORİSİNDE:

Bolu Gastronomi Derneği Yönetim Kurulu adına Executive Chef Ümit YAVUZ, Executive Chef Fikret ARSLAN, Narven Mutfak Şefi Executive Chef Mehmet DURUKAN, Taksim Otelcilik Abant palas Executive Chef Sercan ÖZSOY, Gerede Elifim Resort Executive Chef Fatih AÇIKGÖZ.

PROFESYONEL KATEGORİDE SUNUM TABAĞI HAZIRLAYAN:

Bolu İl ve İlçeleri Dernek Kurucu Başkanı Executive Chef Raşit Özkan USLU, Niyazi Erkan YILDIRIM, Yusuf ALGAN, Alan Şefi Atilla DEMİRER, Atölye Şefleri Neriman USLU, Fatih YALÇIN

ORGANİZASYONDA GÖREV ALANLAR:

Müdür Baş Yardımcı İsmail KONUK, Sosyal İşlerden Sorumlu Müdür yardımcısı Mustafa KARAKAYA,  Teknik Müdür Yardımcısı Hakan UZUNÇAKMAK – Haber: Fatma Marmara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir