Dörtdivanlı Öğrenciler Ankara’yı Gezdi

Dörtdivan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Ankara gezisine katılarak, bir dizi ziyaretlerde bulundular.

Bolu Dörtdivan Kaymakamlığı himayelerinde, Dörtdivan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleşen gezide, Bolu Dörtdivan Çok Programlı Anadolu Lisesi 10. 11. ve 12. sınıfların öğrencileri, Ankara ATO Kitap Fuarını, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesini, Ankara Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsünü ve Anıtkabir’i ziyaret ettiler.

Bolu Dörtdivan Ç.P.A.L. öğrencilerin Ankara gezisi, 28 Ekim Perşembe günü, Dörtdivan Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Reşat Altınışık, Matematik Öğretmeni Emine Yaman, Edebiyat Öğretmenleri Ayşe Acar ve Sevdi Şen idaresinde, 25 kişilik grupla gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi ve Sergi gezileri

Öğrenciler önce ATO Kitap Fuarı’nda kitap stantlarını gezip, hem kitaplar aldılar, hem de fikir edindiler. Öğle yemeği sonrası Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesine geçen öğrenciler kütüphane görevlisi ve Rehberden kütüphane hakkında bilgiler aldılar. 125.000 m² alanda 5.500 kişilik oturma kapasitesiyle hizmet veren kütüphanede, 2.039.000 basılı kaynak, 13.294 adet basılı dergiye ait 1.999.633 sayı mevcut olduğu, erişim sağlanan 67 adet veri tabanı içeriğinde ise 665.000 e-kitap, 7.000.000 elektronik tez ile 77.000’e yakın e-dergiye ait 209.000.000 makale, rapor bulunduğu bilgisini edindiler.. 7 katlı Millet Kütüphanesi’nde, bilgi kaynaklarının okuyuculara sunum hizmetleri modern kütüphanecilik anlayışı ile verildiğini de öğrenen öğrenciler, Matbaanın Ön Sözü “Basmacı İbrahim Efendi” Müteferrika Sergisini de gezip, sergi hakkında bilgi aldılar.

Ankara Gazi Üniversitesi ve Anıtkabir ziyaretleri

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinden ayrılan öğrenciler Ankara Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsü’nü gezdikten sonra Anıtkabir’e geçtiler. Cumhuriyet’in kuruluşunun 98.yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın bir gün öncesi Anıtkabir’i ziyaret eden öğrenciler Atatürk’ün mozolesinde saygı duruşunda bulunarak, Askerlerin nöbet değişimini izlediler. Cumhuriyet Bayramı öncesi Anıtkabir’e yoğun ilgi olduğunu gözlemleyen öğrenciler zamanın daralması ve kalabalık nedeniyle öğrenciler müze kısımlarına giremeden Dörtdivan’a dönmek üzere Anıtkabir den ayrıldılar.

Ankara gezisinden mutlu ayrılan öğrenciler, gezdikleri yerlerde bol bol fotoğraf çektirdiler.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir