Turizm Otelcilik “Avrupa Kalite Etiketi” Aldı

İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3. Ulusal Kalite Etiketi, 1. Avrupa Etiket Ödülü, İzzet Baysal Abant MTAL Avrupa Kalite Etiketi Levhası aldı.

İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Tuğba Yücetürk rehberliğinde, okul müdürlüğünün koordinesinde, idareci, öğretmen, personel ve öğrencilerle yürütülen proje “Avrupa Kalite Etiketi” alarak okulun başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Ödüller, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı Bey tarafından verildi.

İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Tuğba Yücetürk açıklamasında; “E-Twinning Platformuda Avrupalı ortaklarımızla birlikte yürüttüğümüz projemizin kalite etiketlerini bugün itibariyle aldık. 3. Ulusal Kalite Etiketi, 1. Avrupa Etiket Ödülü, İzzet Baysal Abant MTAL Avrupa Kalite Etiketi Levhası aldık. Ödüllerimizi veren Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı Bey’e ve tüm projelerde desteği olan İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Vural’a teşekkürlerimi sunuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Okullarına kazandırdıkları “Avrupa Kalite Etiketi” hakkında bilgi paylaşan Tuğba Yücetürk; “ Kalite Etiketi, öğretmenlerin ve okulların E-Twinning aktivitelerinin yüksek düzeye ulaştığını somut bir şekilde tanımaktadır. Öğrenciler için bu çalışma gayretlerinin güçlendirmekte ve genel olarak okul için Avrupa’da işbirliği çalışmasında kalite ve açıklığa olan bağlılığı teyit etmektedir.”diye ifade etti.

Avrupa Kalite Etiketi almak için yapılması gereken başvuru ve gerkli şartlarla ilgili bilgi paylaşan Tuğba Yücetürk; “ E-Twinning projemizin ek bir başarı işaretini hak ettiğini düşünüyorsanız, E-Twinning masaüstünde bulunan ‘etiketler’ bölümünden Ulusal Kalite Etiketi için başvuruda bulunabilirsiniz. Etiket hak ettiğinizi düşündüğünüz birden fazla projeniz varsa, her biri için bir başvuru formu doldurabilirsiniz.

Her ülkenin ulusal destek servisi (NSS), Ulusal Kalite Etiketi için okurlar tarafından yapılan başvuruları değerlendirir. Etiketler yıl boyunca verilir. başvuru kabul veya red edildiğinde ülkenizdeki NSS sizinle irtibata geçecektir. NSS, bir proje Kalite Etiketi verme konusunda minimum 5 gerekliliğin yerine getirilmiş olması şartını aramaktadır.

Söz konusu gereklilikler şunlardır:

  1. Projenin ortak bir amaçları ve ortak bir planı olmalıdır.
  2. Proje, bitirilmiş ya da en son aşamasında olmalıdır.
  3. Başvuran öğretmenin, projeye önemli bir katkıda bulunmuş olması gerekir.
  4. Belirli ölçüde işbirliği yapılmış olmalıdır.
  5. Proje sonuçlarının görünür olması gerekir.

Bu 5 gereklilik karşılandıktan sonra, proje gerekli olan altı kritere göre değerlendirilir.

Bu kriterler ise şunlardır:

Bir proje genel olarak, aşağıda belirtilen alanlarda mükemmelliğe ulaşmış olmalıdır.”diye belirtti.

İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Vural konuyla ilgili açıklamasında; “Avrupa Kalite Etiketi alan okulumuz bir kez daha kalitesini gösterdi. Emeği geçen başta öğretmenimiz Tuğba Yücetürk olmak üzere idareci, öğretmen, personel ve öğrencilerime teşekkür eder başarılarının devamını dilerim” ifadelerini kullandı. Haber: Fatma Marmara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir